null
null
null
null

INTERVIEW / klaus

klaus scheuer

Familie: Med sin kone (har to voksne børn)
Alder: 57 år
Job: Selvstændig (entreprenør)
Bor: I den nye del
Sydhavn hvor længe: 
4 år

Klaus Scheuer bor på en husbåd sammen med sin kone.
Han har selv stået for at sætte båden i stand, som førhen var en bilfærge til øen Venø.

Klaus er medlem af Den Danske Frimurerorden. Når medlemmerne mødes, har de alle sammen tøj på, som det Klaus er ved at iføre sig her. Frimurerordenen har eksisteret i flere hundrede år, og tøjet, som Klaus er ved at tage på, er meget lig det, som man brugte i 1700-tallet. Ligesom tøjstilen går i arv, så gør medlemskabet det ofte også: ”Min morfar og far var frimurere, så det kom helt naturligt, at det skulle jeg også være.”

Den Danske Frimurerorden har omkring 9000 medlemmer. De er alle mænd. De mødes for at arbejde med personlig udvikling og være i et socialt fællesskab, som skal styrke bevarelsen af Danmarks kulturarv. Mange af deres ritualer er hemmelige.

”I dag kan alle blive frimurere, sådan har det ikke altid været. Vi har både buschauffører og mangemillionærer som medlemmer, men det kræver selvfølgelig en del indsigt og overskud at være frimurer, så der er stadig langt mellem folk med et job som f.eks. buschauffør.”

Klaus er oprindelig uddannet elektriker, men har i dag egen virksomhed. Han er entreprenør. Det vil sige, at han driver sin egen håndværksvirksomhed. Det er her fra spisebordet på husbåden, han planlægger det meste af sit arbejde. Lige nu drikker han morgenkaffe med sin kone.

Klaus trives bedst i sit arbejdstøj. ”Jeg tager tit en lille tur i min båd. Når vejret er godt måske en lidt længere tur, så runder jeg Nyhavn eller Operaen.”

null

DAGBOG

EN DAG I KLAUS’ LIV

Foto: Klaus Scheuer

 

null

AUDIO

HØR KLAUS FORTÆLLE

om, hvordan det er bo i den nye del af Sydhavnen. Klaus synes ikke, at det er problem, at de to dele af bydelen har meget lidt med hinanden at gøre.